И ако не ви е скучно, е по -лесно да се придържате към целите си

  • Post author:
  • Post category:blog

И ако не ви е скучно, е по -лесно да се придържате към целите си

Въпреки това, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете някакъв режим на упражнения, особено ако сте били заседнали преди процедурата си за ангиопластика, казва Бас.

Възстановяването от ангиопластика обикновено е лесно, но все още може да има погрешни схващания за това. Ако имате някакви съмнения какво да правите след ангиопластика, не се колебайте да попитате Вашия лекар за повече инструкции.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в здравето на сърцето

Новите насоки за сърдечно здраве се фокусират върху коремните мазнини, а не само върху телесното тегло

Според новите насоки по -дебелата обиколка на талията може да увеличи риска от сърдечно -съдови заболявания дори при хора, които нямат наднормено тегло или затлъстяване. . .

От Лиза Рапапорт, 27 април 2021 г.

6 неща, които хората със сърдечни заболявания трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Намерете отговори на вашите въпроси за това как да получите ваксината и какви странични ефекти може да изпитате.

От Кейтлин Съливан, 5 април 2021 г.

Американската сърдечна асоциация прави връзката между сърцето и ума официална

 Изследванията, свързващи психичното и сърдечно -съдовото здраве, достигнаха критична маса, казва AHA. И можете да действате според него.

От Алисън Йънг, MD 26 март 2021 г.

Упражненията, а не тестостероновата терапия, подобряват здравето на артериите при мъжете на средна възраст и възрастните хора

Въпреки че терапията с тестостерон може да увеличи нивата на този мъжки полов хормон, ново клинично изпитване показва, че това няма да помогне да се направи вътрешната обвивка. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

Пеещите хирурзи издават нова музика за сърдечния месец

Второто EP на дуото има за цел да повиши осведомеността и да вдъхнови слушателите да дадат приоритет на здравето на сърцето си.

От Кейти Уилямс, 26 февруари 2021 г.

Много възрастни хора приемат аспирин за сърдечно здраве, въпреки че не се препоръчва

Хората на 75 и повече години, които никога не са имали сърдечно -съдови събития като инфаркт или инсулт, е малко вероятно да се възползват от ежедневното хапче аспирин. Но нов. . .

От Лиза Рапапорт, 24 февруари 2021 г.

Трансгендерните жени имат уникален сърдечен риск с напредването на възрастта

Утвърждаващото пола лечение с хормони създава сърдечно-съдови рискове във времето за транссексуалните жени, които са различни от рисковете, пред които са изправени жените. . .

От Лиза Рапапорт, 22 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на замъка Конъли: Какво трябва да знаете за здравето на сърцето си

Усъвършенстван специалист по сърдечна недостатъчност и трансплантация, признат за най -добрия лекар на Castle Connolly, отговаря на въпроси относно запазването на сърцето ви. . .

До 22 февруари 2021 г.

Младите черни възрастни са с много по -висок риск от смърт след сърдечна трансплантация

Ново проучване показва, че младите чернокожи възрастни са два пъти по -склонни да умрат в рамките на една година след процедурата.

От Джордан М. Дейвидсън 5 февруари 2021 г.

Гестационен диабет, обвързан с увреждане на артериите години след бременността

Жените, които имат гестационен диабет по време на бременност, са изложени на повишен риск от това, което е известно като калцификация на коронарната артерия – плака, която се натрупва. . .

От Лиза Рапапорт, 2 февруари 2021 г. “

Въпреки че няма лечение за хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), можете да забавите прогресията на ХОББ чрез интелигентна поддържаща терапия. Работейки в тясно сътрудничество с Вашия лекар и следвайки най-доброто лечение за ХОББ, можете да предприемете стъпки, които ще Ви позволят да дишате по-добре, да намалите обострянията и да правите повече от нещата, които искате да правите.

Вашият план за лечение на ХОББ вероятно включва лекарства и здравословни промени, съобразени с вашите специфични нужди и симптоми на ХОББ. В допълнение, тези стъпки могат да помогнат за забавяне на прогресията на ХОББ и подобряване на белодробната ви функция:

Откажете се от пушенето. „Без съмнение интервенцията номер 1 за ХОББ е да се спре пушенето“, казва Дейвид М. Манино, д -р, директор на лабораторията за изследване на белодробната епидемиология в Медицинския център на Университета в Кентъки в Лексингтън. Ако се мъчите да се откажете, говорете с Вашия лекар за програми за отказване на тютюнопушенето и продукти, които могат да Ви помогнат.

Правете редовни упражнения. “Хората с ХОББ трябва да упражняват минимум 20 до 30 минути седмично – и в идеалния случай по 40 минути пет пъти седмично”, казва д -р Франк С. Скурба, директор на лабораторията по физиология на упражненията за белодробни функции в Университета в Питсбърг Болница Монтефиоре на Центъра в Пенсилвания. Ако имате симптоми на ХОББ, особено задух, упражненията могат да изглеждат обезсърчаващи. Но запазването на активността може да ви помогне да запазите белодробната си функция и да забавите прогресията на ХОББ. Упражнението помага за поддържане на мускулната сила, а белите дробове имат мускули – което им позволява да се движат нагоре и надолу, когато вдишвате и издишвате. Ако е минало известно време откакто сте тренирали, посъветвайте се с Вашия лекар и започнете бавно. В рамките на няколко седмици ще откриете, че сте в състояние да направите повече и ако се придържате към рутинните си упражнения, можете да дишате и дори да се изкачвате по -лесно по стълбите.

Избягвайте изпарения и миризми nanovein лекарство. Ако вашата домашна или работна среда е прашна или сте сред хора, които пушат, белите дробове ще бъдат изложени на дразнители, които могат да причинят обостряне на ХОББ. Може да не е лесно да промените тези ситуации, но е най -добре, ако можете да избегнете силни изпарения, миризми и други белодробни дразнители. Внимателно обяснете на членовете на вашето семейство или съквартиранти защо не трябва да пушат близо до вас и им предложете да пушат на открито, ако не искат да се откажат. Говорете с вашия работодател за вашата работна среда и какви условия могат да бъдат направени за вашата ХОББ, като например разполагане на бюро далеч от зоните за пушене или работа от вкъщи, когато е необходимо. Законът е на ваша страна – ХОББ се счита за увреждане и се обхваща от Закона за американците с увреждания, което означава, че вашият работодател е длъжен да осигури разумни условия, за да ви помогне да изпълнявате работата си.

Инвестирайте в оборудване за чист въздух. Ако имате ХОББ, пречиствателят на въздуха в помещенията може да бъде чудесна инвестиция. Можете да изберете отделна единица за всяка стая или почистващ препарат за цяла къща, който се прикрепя към вашата отоплителна и климатична система, или такъв, който се прикрепя към прозореца ви като стаен климатик. Ако изберете индивидуални почистващи препарати, започнете със стаите, в които прекарвате най -много време. Качеството на домашния въздух може да се подобри и чрез смяна на пещните филтри и редовно почистване на каналите.

Придържайте се към лечението си с ХОББ. Лечението на ХОББ е много индивидуално. Вашият лекар може да Ви предпише бронходилататор, който действа чрез отпускане на белодробните мускули и разширяване на дихателните пътища, с инхалатор за доставяне на бронходилататора директно в белите дробове. Проучване в European Respiratory Journal установи, че поддържащата терапия с комбинация от будезонид, кортикостероидно лекарство и формотерол, бронходилататор, подобрява белодробната функция при хора с ХОББ. Вашето лечение може да включва противовъзпалителни лекарства за намаляване на подуването и отделянето на слуз в белите дробове и дихателните пътища. Може да Ви бъде предписан и антибиотик, ако имате обостряне, причинено от бактериална инфекция, казва д-р Sciurba.

Въпреки разнообразието от лечебни комбинации за ХОББ, ако искате да забавите развитието на състоянието, трябва да приемате правилните лекарства в точното време. Изследователи от Университета на Мериленд установиха, че колкото по-добри хора с ХОББ се придържат към лечението си, толкова по-малко пъти се оказват в болницата поради обостряния.

Храня се здравословно. Може да се изненадате да научите, че това, което ядете, може да повлияе на това колко добре дишате. Д -р Манино препоръчва диета, богата на плодове и зеленчуци, които съдържат много от витамините и хранителните вещества, от които се нуждаете за добро здраве. Плодовете и зеленчуците са богати на антиоксиданти, които защитават клетките на тялото ви и могат да предотвратят по -нататъшно увреждане. Планът за здравословно хранене също трябва да включва постни източници на протеини и млечни продукти, както и пълнозърнести храни за фибри. Sciurba отбелязва, че здравословното хранене също трябва да ви помогне да поддържате здравословно тегло, което е важно, защото наднорменото тегло кара белите дробове да работят по -усилено, за да изпомпват кислорода в тялото ви. „Когато имате ХОББ, белите ви дробове вече са увредени”, казва той. „Добавянето на тежестта от допълнително тегло може да направи дишането още по -трудно. ”

Ваксинирайте се. Ежегодната ваксина срещу грип е от решаващо значение за хората с ХОББ. Ако имате ХОББ и получите грип, може да се разболеете сериозно. Трябва също да получите ваксина срещу пневмония и бустер, ако е необходимо, тъй като пневмонията също може да бъде животозастрашаваща за хора с ХОББ. За да предотвратите грипа, измивайте ръцете си често, избягвайте да докосвате очите или устата си и стойте далеч от болни хора.

Не можете да премахнете ХОББ, но можете да предотвратите по -бързия стадий на ХОББ, като се придържате към плана си за лечение и правите промени в здравословния начин на живот. Простите тактики за самообслужване могат да предотвратят влошаването на ХОББ.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в ХОББ

Ваксини срещу COVID-19 и ХОББ: Трябва ли да се ваксинирате?

Емфиземът, хроничният бронхит и други видове ХОББ повишават риска от COVID-19, което прави ваксинацията особено критична. Ето някои важни действия. . .

От Беки Ъпъм, 30 април 2021 г.

15 начина да останете здрави през сезона на настинки и грип, ако имате ХОББ

Хората с ХОББ са по -склонни да се разболеят от настинка и грип – и потенциалните усложнения могат да бъдат сериозни. Ето как да подобрите здравето си през този сезон. . .

От Colleen de Bellefonds, 7 октомври 2019 г.

Как да управляваме ХОББ на работното място

Тези съвети могат да ви помогнат да останете на работа по -дълго – и да знаете кога е време да напуснете ролята си.

От Colleen de Bellefonds, 7 октомври 2019 г.

7 признака, че трябва да говорите с Вашия лекар за Вашето лекарство за ХОББ

Има няколко възможности за лечение на ХОББ, но понякога може да са необходими промени в режима Ви.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

9 съвета за забавяне на прогресията на ХОББ

Промените в начина на живот и внимателното наблюдение на симптомите са някои от нещата, които можете да направите, за да предотвратите обостряне.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

Управление на умората от ХОББ: 9 стратегии за повишаване на енергията

Някои техники могат да помогнат за противодействие на умората, често свързана със състоянието.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

8 експертни стратегии за дишане за хора с ХОББ

Белодробната рехабилитация може да научи пациентите на техники за управление на техните симптоми.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

7 признака, че ХОББ се влошава

Промените в типичните симптоми, свързани със състоянието, могат да бъдат признак на прогресия на заболяването.

От Беки Ъпъм 1 март 2019 г.

Как белодробната рехабилитация помогна на белодробното ми състояние и удължи живота ми

За Лин Маркуел терапията беше пълна промяна в играта.

От Don Rauf 21 декември 2018 г.

Повечето пациенти с ХОББ пропускат ползите за белодробна рехабилитация

Само малък процент от хората участват в програми за управление на симптомите и подобряване на качеството на живот.

От Don Rauf, 6 декември 2018 г. “

Ако сте решили да се храните здравословно и да спортувате повече, не сте сами. Отслабването и упражненията са две от най -често срещаните новогодишни решения. Но с течение на времето е лесно да забравите решенията и новия си хранителен план и да оставите лошите си навици да се промъкнат. Ето девет начина да останете мотивирани да се храните здравословно и да постигнете целите си през следващите 12 месеца и след това.

1. Направете претегляне

Претегляйте се всеки ден или през ден по едно и също време. Повечето хора тежат по -малко сутрин преди хранене, така че това може да е най -доброто време на деня за това. „Причината, поради която препоръчвам да се претегляте ежедневно, е, че виждате тенденции, като например наддаване на тегло, по -рано, отколкото по -късно“, казва Марджори Нолан, MS, RD, диетолог с частна практика в Ню Йорк и говорител на Академията по хранене и диетология. “И ако сте наддали на тегло, можете да го намалите, преди 2 или 3 килограма да се превърне в 5 или 6 и да стане толкова по -трудно да отслабнете. ”

2. Сложете парите

Наемете личен треньор или диетолог, който да ви помогне да постигнете целите си за фитнес и хранене. Или плащайте за допълнителни часове по фитнес във фитнес залата. Трябва да инвестирате наистина в успеха си, казва Нолан. „Когато плащате за нещо, вие сте по -склонни да се ангажирате с това“, обяснява тя. Считай го за свой празничен подарък.

3. Стартирайте Fresh

Нова година е – не само за календара, но и за вашия хладилник и килер. Изчистете нездравословната храна от шкафовете си и започнете с чист лист, докато преминете към по -здравословни хранителни навици. „Не дръжте три дузини коледни бисквитки във фризера си, ако не се налага“, казва Нолан. Изхвърлете нездравословния избор, който сте направили, и се заредите с по -здравословни версии.

4. Планирайте напред

Планирайте време за упражнения и готвене и ядене на здравословни ястия. Ако планирате време за упражнения, точно както правите за срещи с лекари, ще откриете, че е по -лесно да се придържате към него. Същото важи и за здравословното хранене. Планирайте здравословно меню и напишете списък за пазаруване, който да занесете в магазина. По -лесно е да се придържате към хранителните си цели, когато имате списък, докато пазарувате. Освен това ще бъдете по -добре подготвени да приготвяте здравословни ястия и закуски у дома, когато храните, от които се нуждаете, са ви удобни.

5. Задайте реалистични цели

По -вероятно е да останете мотивирани, когато имате реалистичен план, а не неясни желания или прекалено оптимистични идеали. Първо бъдете конкретни. Вместо да казвате „Ще отслабна“, си поставете цел да отслабнете от 3 до 5 килограма за един месец. Тогава бъдете реалисти. Например, вместо да се откажете напълно от сладкото, кажете „Ще ям само десерт три пъти седмично, вместо седем. „Ако вашият план за хранене включва реалистични цели, е по -вероятно да ги постигнете, казва Нолан.

6. Наградете успеха си

Вашата цел може да бъде да отслабнете с 2 килограма или да не ядете секунди по време на хранене за една седмица. Каквото и да е, когато го достигнете, възнаградете се с нещо малко-просто бъдете сигурни, че не е свързано с храна. Отидете на кино с приятел. Направете си ноктите. Купете си този нов пуловер. Отидете на разходка в гората с вашето куче. Тези видове награди помагат да осигурите стимул, от който се нуждаете, за да продължите да работите за постигане на по -големи цели.

7. Запишете го

Записването на вашите действия на хартия ви помага да се съсредоточите върху това, което правите, за да помогнете (или да навредите) на целите си. Ако водите дневник за храна, можете да погледнете назад към това, което сте яли, което може да бъде повече или по -малко, отколкото си представяте. Присъединяването към онлайн група за поддръжка, където можете да споделите своя дневник за храна с други, може да помогне, казва Нолан. „Когато знаете, че други хора го виждат, ще бъдете по -мотивирани да се придържате към здравословните си хранителни навици“, добавя тя.

8. Опитайте нови рецепти и нови джаджи

Потърсете здравословни рецепти онлайн и във вестници и списания. Опитайте тези, които ви харесват най -много. Нарушаването на рутината ви с нови рецепти поддържа вашия план за здравословно хранене интересен. И ако не ви е скучно, е по -лесно да се придържате към целите си. Купуването на нови продукти за готвене е друг начин да останете развълнувани от здравословното готвене, казва Нолан. „Всеки път, когато получа нов кухненски уред – тенджери, тигани, кухненски робот или дори нож – искам да си поиграя с него, което може да ми помогне да разширя това, което ям по здравословен начин. ”

9. Бъдете прощаващи

Ами ако не можете да устоите и изядете това парче пеканов пай от Коледа или ровите в торба с чипс? Не бъдете твърде строги към себе си. Не можете да промените това, което сте яли, но можете да направите по -добър избор при следващото си хранене, казва Нолан.